55+ fitness

Blijf samen fit

Samen trainen onder professionele begeleiding

55+ Fitness

Hoe werkt het

Als u al wat op leeftijd bent is fit en gezond blijven heel belangrijk. 55+ Fitness is samen sporten, onder professionele begeleiding. Naast het sociale aspect is samen sporten een drijfveer om door te zetten. Voor iedere deelnemer wordt een persoonlijk individueel  sportprogramma opgezet, ook als u lichamelijke klachten heeft, houden wij hier rekening mee. 

 

De verschillende opties voor 55+ fitness

Optie 1: Individueel 55+ fitnesstraining 
Met leeftijdsgenoten op dinsdag en donderdag van 13:00 tot 14:30 sporten. De Fitnesszaal is op donderdag voor andere bezoekers gesloten. Individuele fitness betekent dat jij zelf met een persoonlijk op maat gemaakt schema in onze sportschool gaat trainen. Dit kan op fitness toestellen in de Fitness ruimte of met de Kinesis-wand. Je kunt trainen voor conditie, balans, kracht of alle drie.

Bij jouw eerste bezoek heb je een persoonlijk gesprek en een test met onze fitnessinstructeur en  zal naar aanleiding daarvan een persoonlijk schema op maat voor jou samenstellen. Na elke 4 weken zal het schema met jouw trainer worden geëvalueerd en indien nodig aangepast worden. Wij leggen je uit hoe je de apparaten kunt instellen en gebruiken, welke houding je aan moet nemen etc.

Met onze gratis Helios App kun je de voortgang d.m.v. een app op je telefoon of tablet volgen, bijhouden en aanpassen. 

Optie 2: 55+ Vitaal en fit op muziek
Elke dinsdagochtend een groepsles voor vitaal en fit op muziek. Als je al wat op leeftijd bent is fit en gezond blijven heel belangrijk. Het is een actieve training, waarbij wij met kleine eenvoudige bewegingen, lekker bezig  zijn op muziek van nu en vroeger. Iedereen kan hieraan meedoen. Het is vooral gezellig om met leeftijdgenoten te sporten. Naast het sociale aspect is samen sporten een drijfveer om door te zetten. Als je lichamelijke klachten hebt, houden wij hier rekening mee. 

Wat moet je weten
De les duurt  60 minuten en wordt gegeven in de groepszaal. Kom in kleding die lekker zit en waarin je je makkelijk kunt bewegen. Neem een handdoek mee (voor op jouw matje) en een bidon met water. Goed water drinken na de les is heel belangrijk! Zorg dat je 5 minuten van tevoren aanwezig bent, dan kunnen we op tijd beginnen. Na afloop kun je gezellig nog gratis koffie of thee drinken aan ons stamtafel.

Jouw instructeur voor de 55+ fitness groepsles


Lieneke Schenk

Optie 3: 55+ fitness groepsles
Elke dinsdagochtend een groepsles in de fitnesszaal. De fitnesszaal is dan ook open voor andere bezoekers. Onder begeleiding van José Borger zul je samen met andere leeftijdsgenoten een groepsles gaan volgen zodat jij met een fit gevoel de dag kunt voortzetten. Daarbij houden wij ook rekening met jouw lichamelijke klachten als je die hebt.

Wat moet u weten
Kom in kleding waarin je je vrij kunt bewegen. Neem een handdoek mee (zodat je deze kunt gebruiken op apparaten of transpiratie kunt afvegen) en een bidon met water. Bij de groepsles vragen wij jou om 5 minuten van tevoren aanwezig te zijn, zodat we op tijd kunnen beginnen. Na afloop kun je gezellig nog gratis koffie of thee drinken aan ons stamtafel.

Als 55 plusser sport je al tegen een gereduceerd tarief! Indien je een gratis proefles wilt volgen, neem dan contact met ons op!

Jouw instructeur voor de 55+ fitness groepsles

José Borger

Alle voordelen op een rij

Ondervind de voordelen

Alle trainingen zorgen voor de positieve effecten op uw lichaam, hart en longen. Want wie op deze leeftijd actief blijft, plukt daarvan de vruchten.

Betere hartfunctie en bloedsomloop
100%
Constante bloedsuikerspiegel
100%
Gezondere gewrichten
100%
Minder kans op kanker
100%
Betere slaap en verhoging van de botmassa
100%

Contactformulier

    Vragen? Je bent bij ons altijd welkom!
    Bel 0529 - 48 43 75

    Je kunt ons tijdens openingsuren telefonisch bereiken. Uiteraard kun je ons ook een mailtje sturen of een berichtje achterlaten via het contactformulier.

    Helios sport & performance