Afvallen en voeding

Samen werken wij aan jouw doelen

Professionele begeleiding op basis van voeding, sport en leefstijl

Nieuwe cursussen!


Cursus 1: 12 weekse cursus afvallen

Afvallen en toch lekker eten? Dat kan!

Gezond eten, op tijd naar bed en veel bewegen. Als het je lukt om gezond te leven, merk je dat: je zit goed in je vel en voelt je energiek. Alle reden dus om daar mee door te gaan. Maar toch kan er soms de klad in komen. Als het druk is op je werk, als je veel feestjes en etentjes hebt, als je stress hebt, op vakantie bent geweest of om wat voor reden dan ook.
De eerste stap is dan om eerlijk te zijn tegen jezelf. Het gaat niet zoals je wilt en waarschijnlijk voel je je ook slap en vermoeid. Je moet in actie komen om dat te veranderen. Maar hoe?!

Ontdek het met onze 12 weekse cursus AFVALLEN / FIT WORDEN (in groepsverband)
Kom op je streefgewicht met persoonlijke coaching van José, de Helios foodapp en/ of complete weekmenu’s van bodysupport.

Wat anderen zeggen over de cursus.
“José was voor mij ‘de stok achter de deur’ door haar hield ik het gemakkelijk vol, én met het gewenste resultaat”.

“De wekelijkse bijeenkomst vond ik prettig omdat ik daar alle vragen kon stellen die ik had, dat persoonlijke contact was voor mij een extra motivatie”.

“Ik merkte dat ik vooral gewoon lekker kon blijven eten en ook best veel”

“Voorheen at ik veel witte rijst en witte pasta’s maar José heeft mij tips gegeven hoe een gerecht met vezelrijke producten heel lekker kan zijn”

“Ik ben 10 kg afgevallen in 12 weken en voel me nu heel fit, ik val niet meer terug in mijn oude eetpatroon en dat maakt dat ik me fit blijf voelen”

“Ik koos voor deze cursus vanwege de tekst ‘Afvallen en Fit worden’, dat Fit worden sprak mij erg aan, nu begrijp ik dat Fit voelen gepaard gaat met gezond eten”.

“De cursus van José raad ik zeker aan!”

Informatieavond: dinsdag 13 september om 20:00 uur

Start van de cursus: 27 September

Opgeven of vragen? j.borger@heliosnieuwleusen.nl

Ben je aanvullend verzekerd dan is een vergoeding via je zorgverzekering mogelijk.

Cursus 2: 12 weekse cursus – Sterker worden & Spiermassa aankomen

Informatieavond (vrijblijvend): op maandag 26 september om 20:00

Start cursus: Maandag 10 oktober 20:00

Wil jij alles weten over sterker worden en meer spiermassa opbouwen?

Ontdek het met onze 12 weekse cursus Sterken worden / Spiermassa aankomen in groepsverband.

Om spieren op te bouwen is het belangrijk dat je voldoende eiwitrijke voeding en calorieën binnenkrijgt.

Wat je zoal leert in deze cursus:
• Trainen met het juiste gewicht en reps
• Calorieën inname en verbruik
• Voldoende eiwitten eten
• Hoe je slim varieert in je training
• Je leert over rust en herstel

12 weken lang ga jij samen in een groep onder deskundige begeleiding van onze BGN gewichtsconsulente José en een professioneel schema van onze personal trainer Thomas werken aan het sterker worden en het ontwikkelen van meer spiermassa. Tijdens deelname aan de cursus mag je onbeperkt gebruik maken van de fitnessruimte.

Tijdens de cursus krijg je 6 weken coaching van Thomas en 6 weken coaching van José

Ga jij ervoor? Geef je op j.borger@heliosnieuwleusen.nl

Cursus 3: Kids2Fit

Wat kun je verwachten bij Kids2Fit?
• Je leert om makkelijker te bewegen en hoe de spieren gebruikt moeten worden.
• Wij laten jou zien dat sporten LEUK kan zijn!
• Je gaat 2 keer in de week sporten.
• Omdat jij nog in de groei bent, word je begeleid door de Kinderfysiotherapeut van
Fysiotherapie Dalfsen.
• Wij stimuleren jou om de hele week meer in beweging te komen: bijvoorbeeld door de fiets
te pakken of lopend naar school te gaan en twee keer per week te sporten. Zo wordt je conditie verbetert en worden de spieren sterker en leniger.

Eet En Drink Gezond!
José Borger leert je veel over gezond eten, om de week ga je met haar aan het werk. José is de gewichtsconsulente van Helios Sport & Performance met een kinderspecialisatie. Zij kan jou helpen bij het maken van gezondere keuzes. Zij legt uit in welk eten veel suiker zit en wat je dus beter wel en niet kan eten. José gaat samen met jou iets lekkers en gezonds maken zoals een smoothie en ze neemt je mee op supermarkt safari.
Om de week kom jij samen met jouw ouder(s)/ verzorgers want ook voor hen is het belangijk dat zij leren wat gezonde keuzes zijn. José helpt met het opstellen van een weekmenu voor het hele gezin en maakt een lijst met gezonde tussendoortjes. Als het hele gezin meedoet aan Kids2Fit dan haal je 100% resultaat.

Na Kids2Fit voel je je lichamelijk prettiger en gezonder en dat dit ook zo blijft!

Wil je informatie over de vergoeding door jouw verzekering, of wil jij je opgeven? Mail naar: j.borger@heliosnieuwleusen.nl

Informatie hierover:
Donderdag 22 september om 15:30 uur

Startdatum in overleg

Locatie
Helios sport & performance
Burgemeester Backxlaan 175

 

Volg de cursus samen of individueel.

Afvalcursus

NIEUW! Nu met complete weekmenu's!

Drie keer per jaar start een afvalcursus waarin je in 12 weken kunt werken naar een gezond gewicht en waarbij je zelf lichamelijk in conditie komt. Deze cursus is een combinatie van sporten en dieet. Je wordt onder deskundige begeleiding gestimuleerd om jouw huidige levenspatroon te doorbreken. Doordat je in een groep van maximaal 8 deelnemers dezelfde situatie doorloopt, zul je merken dat je genoeg stimulans en drijfveren hebt om door te zetten. Bovendien is samen afvallen heel gezellig!

Volg de cursus samen of individueel.

Sterker worden

NIEUW! Nu met complete weekmenu's!

Wil jij graag sterker worden en meer spiermassa opbouwen? Dan is de cursus “Sterker worden” echt iets voor jou!

12 weken lang ga jij samen in een groep onder deskundige begeleiding van onze BGN gewichtsconsulente José en een professioneel schema van onze personal trainer Thomas werken aan het sterker worden en het ontwikkelen van meer spiermassa, waarbij je tevens onbeperkt bij Helios in de fitnessruimte kunt sporten.

Professionele begeleiding op basis van voeding, sport en leefstijl

Afvallen is meer dan alleen bewegen

Waarom afvallen?

Een pondje meer of minder, daar hebben we allemaal wel eens last van. Gelukkig is dat meestal snel te verhelpen. Als je op tijd in actie komt tenminste! Doe je dat niet, dan loopt het uit de hand: van 2 kilo teveel, naar 5, 10, 15, 20, 40 of nog meer…. Laat het niet zover komen! Een slanker leven is niet alleen een gezonder, maar ook een fitter en blijer leven! Rond het 30e levensjaar daalt onze stofwisseling in rust met 8 tot 12 procent. Hoe ouder, hoe meer moeite je dus moet doen om op gewicht te blijven.

Zo behaal jij 100% jouw doel

Hoe gaan wij te werk

Volg een voorlichtingsbijeenkomst van de cursus, neem contact met ons op of kom een keer bij ons langs op afspraak. We leggen uit hoe het traject in elkaar steekt, welke gegevens wij van jou willen weten, zoals bijvoorbeeld persoonlijke omstandigheden, jouw gewicht, lengte, tailleomvang en lichaamsvetpercentage. Jouw gangbare voeding- en leefpatroon wordt besproken. Het kan zijn dat wij je vragen om een voedingsdagboek bij te houden. Allemaal punten om inzage te krijgen in jouw huidige levenspatroon. Daarna starten we met de cursus of krijgt je individueel bewegingsadvies en voedingsadvies. Jij bepaalt zelf hoe je dit wilt!

Aandacht voor jou
100%
Vergoeding via de zorgverzekering
100%
Professionele begeleiding
100%
Voedingsadvies op maat
100%
Online begeleiding
100%

Individueel afvallen

Wil je liever niet in de groep begeleid worden? Dan kun je ook individueel afvallen onder deskundige begeleiding. Het voordeel hiervan is dat jouw tempo niet bepaalt wordt door de groep en kun je langer de tijd nemen dan de 10 weken die normaal gelden voor afvallen in groepsverband.

Deskundige begeleiding

Onder begeleiding van onze BGN gewichtsconsulente José Borger en werk je individueel of in groepsverband aan blijvend resultaat. In alle gevallen is het voedingsadvies maatwerk, omdat de stofwisseling in combinatie met het bewegingsprogramma voor iedereen anders werkt. Lees hier meer over BGN gewichtsconsulent.

Gewichtsconsulent online

Heeft je weinig tijd en/of wordt het moeilijk om wekelijks af te spreken dan kun je ook kiezen voor Gewichtsconsulent online. In plaats van persoonlijk en op lokatie gaat de communicatie via de mail. Jouw eetpatroon en hoeveelheden houd je bij in de Heliosapp. Hierin vind je ook informatie over wat er allemaal in jouw voeding zit. Aan de hand van jouw ingevulde eetpatroon geeft onze gewichtsconsulent José weer de nodige adviezen, zodat jouw voeding beter in balans komt. Het is mogelijk om vooraf een intake te doen bij Helios voor weging en metingen en af en toe af te spreken voor een persoonlijk consult met extra metingen en wegen. Dit is aan jou, we kunnen ook alleen via mail communiceren. Je kunt voor de gewichtsconsulent online direct contact opnemen met j.borger@heliosnieuwleusen.nl

Supermarkt-safari

Leer etiketten lezen en maak bewustere keuzes! Samen gaan wij op safari naar de supermarkt. Wij geven jou voedingsadvies en leren je hoe je gezonde keuzes kunt maken, hoe je de productinformatie moet lezen en leggen we uit wat sommige ingrediënten nou eigenlijk betekenen. Een hele praktische en leerzame instructie waarbij je echt weet waar je de volgende keer bij het boodschappen doen op moet letten.

Vergoeding via zorgverzekeraar

Verzekeringsmaatschappijen doen er alles aan om mensen gezond oud te laten worden, daarom wordt veelal een afvalcursus onder deskundige BGN begeleiding vergoed.

Contactformulier

    Vragen? Je bent bij ons altijd welkom!
    Bel 0529 - 48 43 75

    Je kunt ons tijdens openingsuren telefonisch bereiken. Uiteraard kun je ons ook een mailtje sturen of een berichtje achterlaten via het contactformulier.

    Helios sport & performance