Afvallen en voeding

Samen werken wij aan jouw doelen

Professionele begeleiding op basis van voeding, sport en leefstijl

Afvallen is meer dan alleen bewegen

Waarom afvallen?

Een pondje meer of minder, daar hebben we allemaal wel eens last van. Gelukkig is dat meestal snel te verhelpen. Als je op tijd in actie komt tenminste! Doe je dat niet, dan loopt het uit de hand: van 2 kilo teveel, naar 5, 10, 15, 20, 40 of nog meer…. Laat het niet zover komen! Een slanker leven is niet alleen een gezonder, maar ook een fitter en blijer leven! Rond het 30e levensjaar daalt onze stofwisseling in rust met 8 tot 12 procent. Hoe ouder, hoe meer moeite je dus moet doen om op gewicht te blijven.

Zo behaal jij 100% jouw doel

Hoe gaan wij te werk

Volg een voorlichtingsbijeenkomst van de cursus, neem contact met ons op of kom een keer bij ons langs op afspraak. We leggen uit hoe het traject in elkaar steekt, welke gegevens wij van jou willen weten, zoals bijvoorbeeld persoonlijke omstandigheden, jouw gewicht, lengte, tailleomvang en lichaamsvetpercentage. Jouw gangbare voeding- en leefpatroon wordt besproken. Het kan zijn dat wij je vragen om een voedingsdagboek bij te houden. Allemaal punten om inzage te krijgen in jouw huidige levenspatroon. Daarna starten we met de cursus of krijgt je individueel bewegingsadvies en voedingsadvies. Jij bepaalt zelf hoe je dit wilt!

Aandacht voor jou
100%
Vergoeding via de zorgverzekering
100%
Professionele begeleiding
100%
Voedingsadvies op maat
100%
Online begeleiding
100%

Sport samen met anderen!

Afvalcursus

Drie keer per jaar start een afvalcursus waarin je in 10 weken kunt werken naar een gezond gewicht en waarbij je zelf lichamelijk in conditie komt. Deze cursus is een combinatie van sporten en dieet. Je wordt onder deskundige begeleiding gestimuleerd om jouw huidige levenspatroon te doorbreken. Doordat je in een groep van maximaal 8 deelnemers dezelfde situatie doorloopt, zul je merken dat je genoeg stimulans en drijfveren hebt om door te zetten. Bovendien is samen afvallen heel gezellig!

Individueel afvallen

Wil je liever niet in de groep begeleid worden? Dan kun je ook individueel afvallen onder deskundige begeleiding. Het voordeel hiervan is dat jouw tempo niet bepaalt wordt door de groep en kun je langer de tijd nemen dan de 10 weken die normaal gelden voor afvallen in groepsverband.

Deskundige begeleiding

Onder begeleiding van onze BGN gewichtsconsulente José Borger en werk je individueel of in groepsverband aan blijvend resultaat. In alle gevallen is het voedingsadvies maatwerk, omdat de stofwisseling in combinatie met het bewegingsprogramma voor iedereen anders werkt. Lees hier meer over BGN gewichtsconsulent.

Gewichtsconsulent online

Heeft je weinig tijd en/of wordt het moeilijk om wekelijks af te spreken dan kun je ook kiezen voor Gewichtsconsulent online. In plaats van persoonlijk en op lokatie gaat de communicatie via de mail. Jouw eetpatroon en hoeveelheden houd je bij in de Heliosapp. Hierin vind je ook informatie over wat er allemaal in jouw voeding zit. Aan de hand van jouw ingevulde eetpatroon geeft onze gewichtsconsulent José weer de nodige adviezen, zodat jouw voeding beter in balans komt. Het is mogelijk om vooraf een intake te doen bij Helios voor weging en metingen en af en toe af te spreken voor een persoonlijk consult met extra metingen en wegen. Dit is aan jou, we kunnen ook alleen via mail communiceren. Je kunt voor de gewichtsconsulent online direct contact opnemen met j.borger@heliosnieuwleusen.nl

Supermarkt-safari

Leer etiketten lezen en maak bewustere keuzes! Samen gaan wij op safari naar de supermarkt. Wij geven jou voedingsadvies en leren je hoe je gezonde keuzes kunt maken, hoe je de productinformatie moet lezen en leggen we uit wat sommige ingrediënten nou eigenlijk betekenen. Een hele praktische en leerzame instructie waarbij je echt weet waar je de volgende keer bij het boodschappen doen op moet letten.

Vergoeding via zorgverzekeraar

Verzekeringsmaatschappijen doen er alles aan om mensen gezond oud te laten worden, daarom wordt veelal een afvalcursus onder deskundige BGN begeleiding vergoed.

Contactformulier

    Vragen? Je bent bij ons altijd welkom!
    Bel 0529 - 48 43 75

    Je kunt ons tijdens openingsuren telefonisch bereiken. Uiteraard kun je ons ook een mailtje sturen of een berichtje achterlaten via het contactformulier.

    Helios sport & performance