Kinesis

Een combinatie van yoga, pilates en tai-chi

Kinesis

Wat houdt de les in

Bij Kinesis (Grieks voor beweging) staat de mens voorop en de toestellen letterlijk en figuurlijk op de achtergrond. Wij hebben ze dan ook in een aparte ruimte staan. Bij reguliere fitnessapparatuur volg je de beweging van het toestel, bij Kinesis volgt het toestel jou. Het is de manier om te werken aan stabiliteit, kracht en flexibiliteit.

Bij Kinesis kun je alle kanten op bewegen, net zoals in het dagelijks leven. Door het 3D Pulley Systeem kun je een beweging van 360° maken. Met de kabels is het mogelijk om weerstand te creëren in alle richtingen. Alles draait daarbij om de juiste lichaamshouding. Jouw lichaam beweegt op deze manier veel natuurlijker.
De manier van werken is als volgt. Normaal train je jouw spieren met de bedoeling om kracht te winnen. Bij Kinesis train je voor coördinatie, lichaamsgevoel en kracht. Denk hierbij aan het afslaan bij golf of een bal opslaan met een tennisracket. De kracht komt voort uit de beweging. Met de kabels kun je een situatie zoals deze nabootsen en waar nodig weerstand verhogen. Het is dan ook uitermate geschikt aan specifieke doelen

Kinesis is ook heel toegangkelijk voor rolstoelgebruikers!

Benodigdheden voor de les:
– Goede sportschoenen
– Handdoek
– Bidon

Lessen:
– Maandag: 09:00

Duur van de les: 60 minuten/1 uur

Starten met Kinesis?

Wij geven jou graag uitleg over het gebruik van deze apparaten. Samen bepalen we dan de doelstellingen en kijken we hoe je deze fijngevoelige apparaten moet instellen. Wij werken samen met fysiotherapie Balans, die de Kinesis apparatuur ook gebruikt bij hun behandeling. Kom gezellig langs voor meer informatie, geef ons een belletje of stuur ons een mail.

Jouw Kinesis instructeur

Wichel Borger

Les indicatoren

Aandacht voor jou
100%
Verbeteren van specifieke bewegingen in jouw sport
100%
Werken aan flexibiliteit en stabiliteit van het lichaam
100%
Bevorderen van soeplesse in het dagelijkse leven
100%
Herstellen na een blessure
100%

Contactformulier

    Vragen? Je bent bij ons altijd welkom! Bel 0529 - 48 43 75

    Je kunt ons tijdens openingsuren telefonisch bereiken. Uiteraard kun je ons ook een mailtje sturen of een berichtje achterlaten via het contactformulier.

    Helios sport & performance